Milli Mücadele Dönemi Sanat Ve Edebiyatı
 
Topluluk Sahipleri
  • Fatma Acun Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi Enstitüsü
Topluluk Açıklaması
Bu topluluk, Milli Mücadele Dönemi Sanat ve Edebiyatı dersini alan öğrencilerin iletişim platformudur.
 

En beğenilenler

Nurullah Karataş 02 Mart 2015 Pazartesi 11:38
MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİ SANAT VE EDEBİYATI DERSİNE İLİŞKİN OKUNMASI GEREKEN BEŞ MAKALENİN LİNKLERİ AŞAĞIDA VERİLMİŞTİR.


Merhaba arkadaşlar, Milli Mücadele Roman adlı makaleye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Herkese iyi çalışmalar.
http://www.kaynakca.info/eser/1603692/milli-mucadele-roman

Merhaba arkadaşlar, Atatürk; Sanat, Sanatçı Ve Resim adlı makaleye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Herkese iyi çalışmalar.
http://www.kaynakca.info/eser/1603174/ataturk-sanat-sanatci-ve-resim

Merhaba arkadaşlar, İkinci Meşrutiyet Dönemi Şiirine Balkan Savaşı’nın Yansımaları adlı makaleye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Herkese iyi çalışmalar.
http://www.kaynakca.info/eser/1603127/ikinci-mesrutiyet-donemi-siirine-balkan-savasi-nin-yansimalari




Merhaba arkadaşlar, Balkan Savaşlarının Arka Planında Yaşanan Hayatlar ve Romana Yansıması adlı makaleye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Herkese iyi çalışmalar.
http://www.kaynakca.info/eser/1602816/balkan-savaslarinin-arka-planinda-yasanan-hayatlar-ve-romana-yansimasi

Merhaba arkadaşlar, Balkan Savaşları ve Edebiyata Yansıyan Boyutları adlı makaleye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Herkese iyi çalışmalar.
http://www.kaynakca.info/eser/1602541/balkan-savaslari-ve-edebiyata-yansiyan-boyutlari
Firdevs Ayça Aytekin 27 Nisan 2015 Pazartesi 16:22
Merhaba arkadaşlar. Sizlere verimli bir sunumun nasıl yapılacağı hakkında kısa bir bilgi vermek istoyorum. Öncelikle okuduğumuz eserin slaytının düzenli olması için iskeletini oluşturmak gerekiyor. Bunun için mevcutsa romanın yazarı hakkında bilgi toplanması, sonra kısa ve öz biçimde ana karakterlerinin özelliklerinin yansıtılması bekleniyor. Bir sonraki aşama kitabın konusu hakkında detaylar vermektir. Bu ön hazırlıkları tamamladıktan sonra artık tek iş Power Point'i açıp hazırlanılan bilgileri yazmak olacaktır. Sunum 10-15 sayfa aralığında olmalı, hazırlanırken arkaplan da gözardı edilmemelidir. Slayttan sonraki aşama http://www.kaynakca.info/ adresine gidip okunulan eserin linkine tıklayıp yorumlar bölümünü açmaktır. Yorum yaparken özetten çok okuyucunun kendi düşüncelerinin yanında; tema, motif ve sembol unsurlarına ağırlık verilmelidir. Okunulan eserler milli mücadele yıllarına ait olduğu için romanla milli mücadelenin ilişkisi de es geçilmemelidir. Romanla ilgili son olarak 5 adet soru hazırlama aşaması vardır. Okuyucular soruları oluştururken genellikle kahraman isimlerini sormaktadırlar, fakat istenilen nokta bu değildir. Romanda geçen savaşlarla ilgili sorular hazırlanabilir. Kısaca milli mücadele çizgisinin dışına çıkılmamalıdır. Aynı şekilde türküyü sunarken de bu karallar geçerli. Hikâye sunumundan sonra türküyü dinleyicilere dinlettikten sonra yapılacak olan tek şey sorumlu olunan türkünün linkinden yorumlar kısmına sunucunun kendi yorumunu yazmasıdır. Yalnız yorumdan önce türkünün hikâyesine değinmek gerekiyor. Zaten bu türkünün künyesinde mevcuttur. Aynısını yazmak yerine kendi cümlelerinizle özetlemek yeterli olacaktır. Daha sonra yorum yapılabilir. Türkü yapıca şiire benzediği için nasıl bir şiirdeki sembolleri ve teması inceleniyorsa türküyü de incelerken o gözle bakılmalıdır. Yorumlar uzunluk olarak bir paragrafa yakın olmalı. Tüm bu işlemler bittiğinde arkadaşların da incelediğiniz romanı ve türküyü görmesi adına http://www.kaynakca.info/topluluk/1535369/milli-mucadele-donemi-sanat-ve-edebiyati topluluğuna tıklayıp incelediklerinizin linkini kopyalayıp yapıştırmak olacaktır. Sunum haricinde bizlerden beklenen bir şey daha var; o da 10 ayrı eserden 2'şer tane soru cevaplamaktır. Yani kendi sayfanızda yanıtladığınız sorulaeın totalde 20 tane görünmesi gerekiyor.

Tüm yorumlar

Betül Gökçe ISTEKLI
Erdem Usta Hacettepe Üniversitesi TARİH ANABİLİM DALI, Yüksek Lisans Öğrencisi ISTEKLI
Ceylan Türk ISTEKLI
Hüseyin Salman ISTEKLI