Kaynakca.info'ya üye olmakla:
1.Türkiye hakkında bibliyografik künye ve eser tam metinlerinden oluşan geniş bir bilgi havuzuna erişme imkanı bulursunuz.
2.Sahip olduğunuz bibliyografik künyeleri ve eser tam metinlerini daha geniş bir araştırmacı/öğrenci kitlesi ile paylaşma imkanı bulursunuz.
3.Kendi zenginleştirilmiş kaynakçalarınızi oluşturup yönetebilirsiniz.
4.Eser ve yazar seviyesi metriklere dayalı olarak eser ve yazarların bilimsel etkileri hakkında bilgi sahibi olursunuz
5.Eserler hakkında yapacağınız yorum, eleştiri ve sosyal medya paylaşımları ile bilimin ve sanatın gelişmesine katkıda bulunursunuz.
Hayır. Gerçek adınızı kullanmadığınız takdirde üyelik başvurunuz onaylanmayacaktır. Kaynakca.info herkese açık akademik bir paylaşma ortamıdır.
Takma ad kullanılmasını gerektirecek bir durum yoktur.
Kaynakca.info'da tam metni bulunmayan eserler (makale, kitap, tez), TÜBİTAK ULAKBİM Ulusal Belge Sağlama Sistemi (UBSS) aracılılığıyla temin edilebilir. UBSS Elektronik ortamda "Uzaktan Belge Sağlama" istekleri yapmaya imkân tanıyan ve Ulusal çapta hizmet sunan bir Belge Sağlama Sistemidir. http://www.ulakbim.gov.tr/cabim/bs/
Eser sayfasında "İçerik Dosyası" alanını düzenleyerek bunu yapabilirsiniz. Bunun için eserin tam metnine sahip olmanız veya eserin telif hakkının kamuya ait olması gerekir,
Kaynakca.info’ya daha önce girişi yapılmamış eserler ve yazarlar, “Yeni Eser Ekle” ve “Yeni Yazar Ekle” düğmeleri kullanılarak eklenebilir. Yeni eser ve yeni yazar girişi, ekranın en üstünde bulunan arama alanında, farklı yazımlar olabileceğini de göz önüne alarak aramak suretiyle daha önce girilmediğinden emin olunduktan sonra yapılmalıdır. Bkz: Kaynakca.info Eser ve Atıf Ekleme Videosu: https://www.youtube.com/watch?v=RpUlli1lr0E

Yeni eser ve yazar girişi yapabilmek için üye olamak ve üye girişi yapmış olmak gerekir.

Kaynakca.info’da dergiler, tam adıyla kaydedilmektedir. Mesela bir makale künyesinde TOEM veya T.O.E.M. şeklinde yazılmış olan dergi, kaynakca.info'da Tarihi Osmani Encümeni Mecmuası şeklinde kaydedilmiştir. Dolayısıyla mükerrer (tekrarlayan) girişleri engellemek için kaynakca.info'da aramayı eserlerin uzun adıyla yapmalısınız. Ancak, aramalarda eser adının tamamını yazmanız gerekmeyebilir. Eserin tam adına ulaşmak için bir veya iki kelimesini kullanarak aramanız çoğu zaman yeterli olacaktır.
Zenginleştirilmilş kaynakça, kaynakca.info tarafından üyelerine sağlanan servislerden biridir.
Burada, klasik kaynakça (bibliyografya) formatına ilave olarak:
1. Kaynakça dinamiktir; yeni eserler eklenebilir ve çıkarılabilir.
2. Kaynakçada yer alan eserlerin ve genel olarak kaynakçanın kullanım istatistikleri mevcuttur
3. Eserlerin tam metni (veya tam metne bağlantılar) vardır
4. Eserlerin atıfları girilebilir/girilmiştir.
5. Eserlerle ilişkilendirilmiş e-öğrenme soruları hazırlanabilir/hazırlanmıştır.
6. Kaynakçaların kendi adresleri olup, istenirse sosyal medyada paylaşılabilir

Kaynakca.info, zenginleştirimiş kaynakça servisi sağlayan Türkiye'de ve dünyada ilk ve tek sistemdir.
Kaynakca.info'ya daha önce girilmiş eserlerde eksiklik ve yanlışlıklar olabilir (yazarı girilmemiştir, web adresi (link) yazılmamıştır, yayın yılı yanlıştır vs), bunları tamamlayabilir, düzeltebilirsiniz. Eser künyelerinde düzeltme ve tamamlamaları çoğu alanda “inline” olarak yapabilirsiniz. Düzeltme yapacağınız alanın (eser adı, yayın yeri vs) üzerine geldiğinizde ortaya çıkan kalem işaretine tıklamanız gerekir.
Bir eserin yaptığı atıfları (kaynakçasında veya dipnotlarında yer alan eserler) ekleyebilmek için, o eserin kaynakça.info’ya daha önce girilmiş olması ve söz konusu eserin ayrıntılı künyesini aktif ekranda görüntüleniyor olması gerekir. Burada sırasıyla; 1. atıflar sekmesine tıklatılır, 2-buradaki arama alanında atıf olarak eklenmek istenen eser bulunur ve 3. üzerine tıklatılarak atıf olarak eklenir. Bkz: Kaynakca.info Eser ve Atıf Ekleme Videosu: https://www.youtube.com/watch?v=RpUlli1lr0E

Matbaa öncesi Osmanlı dönemi eserlerinde (yazmalar) tabii olarak yayın tarihi, yayın yeri bilgisi bulunmuyor. Bazı yazarlar eserlerin bu yazmaların orijinalini kullanıp atıf yaparken bazıları bunların günümüz Türkçesiyle (tercüme/transkripsiyon) yapılan baskılarını kullanmış olabiliyor. Bu tür eserlerin kaynakça.info’ya girişini yaparken veya atıf olarak eklerken bu ayırıma dikkat etmek gerekiyor. Yazar eserin hangi versiyonuna atıf yapmışsa atıf olarak onu eklenmelidir.

Yazarlar, dipnotlarda ve kaynakçalarda eser künyelerini eksik vermiş olabiliyor, Mesela, atıf yaptığı kitabın yayın yerini ve tarihini yazmamış olabiliyor. Bu durumda eksikliğin doğrudan kaynağından yani ilgili eserin doğrudan kendisinden veya bu mümkün değilse Google taraması ile bulunacak başka bibliyografik kaynaklardan tamamlanması gerekiyor

Lütfen dikkat! Eserler arasındaki atıf ilişkisi karşılıklıdır: Bir eserin "yaptığı atıf" diğer eserin aldığı atıftır ve o eserin "aldığı atıflar" listesinde görünür.
Cevap: Hayır. Binde bir de olsa böyle talepler gelmektedir. Kaynakça (bibliyografya) çalışmaları bilimsel ve edebi çalışma kapsamındadır ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde korunan bir haktır. Adınız kaynakca.info'da yer alıyorsa, bir eser (kitap, makale, tez...) sahibi olmanızdan dolayıdır. Adınızın ve eserinizin künyesinin kaynakca.info'dan silinmesini istiyorsanız, yayınlanmış eserinizi veya YÖK Tez Merkezinde kayıtlı tezinizi mahkeme kararıyla toplatmaniz veya kayıtlardan sildirmeniz gerekir. O zaman herhangi bir başvuruya gerek olmadan memnuniyetle kaynakca.info'dan da silinir.