×
Önerim var
Türkiye Kaynakçası - kaynakca.hacettepe.edu.tr
Ana Sayfa
Kaynakça Nedir?
S.S.S
İletişim
×
Mesajınız başarıyla kaydedilmiştir.
Gönder
Üye Ol
ÜYE GİRİŞİ
Facebook ile giriş
Beni Hatırla
Üye Ol
|
Parolamı Unuttum
Doğrulama e-postası gelmedi
18 Ocak 15:39
Mervenur Karagülle
İnanç Turizmi Bakış Açısıyla Evliya Çelebi’nin Bursa Seyahati
adlı eseri düzenledi.
18 Ocak 15:37
Mervenur Karagülle
İnanç Turizmi Bakış Açısıyla Evliya Çelebi’nin Bursa Seyahati
adlı eseri düzenledi.
18 Ocak 15:37
Mervenur Karagülle
İnanç Turizmi Bakış Açısıyla Evliya Çelebi’nin Bursa Seyahati
adlı eseri ekledi.
18 Ocak 15:23
Mervenur Karagülle
Evliya Çelebi Seyahatnamesinde Kadın Algısı
adlı eseri ekledi.
18 Ocak 15:16
Mervenur Karagülle
Evliya Çelebi ve Seyahatname ile İlgili Türkçe Bir Bibliyografya Denemesi
adlı eseri düzenledi.
18 Ocak 15:15
Mervenur Karagülle
Evliya Çelebi ve Seyahatname ile İlgili Türkçe Bir Bibliyografya Denemesi
adlı eseri ekledi.
18 Ocak 14:53
Mervenur Karagülle
Evliya Çelebi'nin Gözlemleriyle XVII. Yüzyılda Osmanlı Eğitimi
adlı eseri ekledi.
18 Ocak 14:49
Mervenur Karagülle
Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
adlı eseri düzenledi.
18 Ocak 14:49
Mervenur Karagülle
Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
adlı eseri düzenledi.
18 Ocak 14:48
Mervenur Karagülle
Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
adlı eseri düzenledi.
18 Ocak 14:48
Mervenur Karagülle
Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
adlı eseri düzenledi.
18 Ocak 14:48
Mervenur Karagülle
Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
adlı eseri düzenledi.
18 Ocak 14:47
Mervenur Karagülle
Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
adlı eseri düzenledi.
18 Ocak 14:47
Mervenur Karagülle
Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
adlı eseri ekledi.
17 Ocak 13:56
Yağız Fatih Nazlıer
Compound Solutions: Pharmaceutical Alternatives for Global Health by Craddock Susan
adlı eseri ekledi.
17 Ocak 13:55
Yağız Fatih Nazlıer
States of Disease: Political Environments and Human Health by King Brian
adlı eseri ekledi.
17 Ocak 13:53
Yağız Fatih Nazlıer
Kenneth Warren and the Great Neglected Diseases of Mankind Programme: The Transformation of Geographical Medicine in the US and Beyond by Keating Conrad
adlı eseri ekledi.
17 Ocak 13:52
Yağız Fatih Nazlıer
Portraits of Violence: War and the Aesthetics of Disfigurement by Biernoff Suzannah
adlı eseri ekledi.
17 Ocak 13:51
Yağız Fatih Nazlıer
Body Modern: Fritz Kahn, Scientific Illustration, and the Homuncular Subject by Sappol Michael
adlı eseri ekledi.
17 Ocak 13:49
Yağız Fatih Nazlıer
Eating to Learn, Learning to Eat: The Origins of School Lunch in the United States by Ruis Andrew R.
adlı eseri ekledi.
17 Ocak 13:48
Yağız Fatih Nazlıer
Doctors Beyond Borders: The Transnational Migration of Physicians in the Twentieth Century by Monnais Laurence, Wright David
adlı eseri ekledi.
17 Ocak 13:46
Yağız Fatih Nazlıer
Diphtheria Serum as a Technological Object: A Philosophical Analysis of Serotherapy in France 1894–1900 by Simon Jonathan
adlı eseri ekledi.
17 Ocak 13:43
Yağız Fatih Nazlıer
Rise of the Modern Hospital: An Architectural History of Health and Healing, 1870–1940 by Kisacky Jeanne
adlı eseri ekledi.
17 Ocak 13:41
Yağız Fatih Nazlıer
Silicosis: A World History by Rosental Paul-Andre
adlı eseri ekledi.
17 Ocak 13:40
Yağız Fatih Nazlıer
Fake Silk: The Lethal History of Viscose Rayon by Blanc Paul David
adlı eseri ekledi.
17 Ocak 13:39
Yağız Fatih Nazlıer
The Religion of Chiropractic: Populist Healing from the American Heartland by Folk Holly
adlı eseri ekledi.
17 Ocak 13:37
Yağız Fatih Nazlıer
Progressive Mothers, Better Babies: Race, Public Health, and the State in Brazil, 1850–1945 by Otovo Okezi T.
adlı eseri ekledi.
17 Ocak 13:36
Yağız Fatih Nazlıer
Irish Medical Education and Student Culture, c. 1850–1950 by Kelly Laura
adlı eseri ekledi.
17 Ocak 13:35
Yağız Fatih Nazlıer
Technological Change in Modern Surgery: Historical Perspectives on Innovation by Schlich Thomas, Crenner Christopher
adlı eseri ekledi.
17 Ocak 13:33
Yağız Fatih Nazlıer
Bellevue: Three Centuries of Medicine and Mayhem at America's Most Storied Hospital by Oshinsky David
adlı eseri ekledi.
Ahmet
Ahmet
Özdemir
Özdemir
Paylaş
Has Aşçıbaşı - Hem Asya’da hem de Avrupa’da fiziki ve kültürel olarak sınırları bulunan ülkemiz birçok imparatorluğun kurularak yıkıldığı, dünyadaki kültür medeniyetlerinin başkentleri bulunan bizim coğrafyamız dünya ülkeleri tarafından da kıskanılarak hayranlıkla bakılan ve paha biçilemez bir değe
Has Aşçıbaşı - Hem Asya’da hem de Avrupa’da fiziki ve kültürel olarak sınırları bulunan ülkemiz birçok imparatorluğun kurularak yıkıldığı, dünyadaki kültür medeniyetlerinin başkentleri bulunan bizim coğrafyamız dünya ülkeleri tarafından da kıskanılarak hayranlıkla bakılan ve paha biçilemez bir değe
İstatistikler
Yorumlar
Aldığı Atıflar
Eserleri
Özgeçmiş
Şef Ahmet Özdemir Kimdir?
1974 Antalya Gazipaşa doğumlu Devlet memuru bir ailenin 4. ve son çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğrenimini Oba İlkokulunda yaptı ve 1989 yılında Ortaokul eğitiminden sonra aşçılık mesleğine başladı. 1992-2004 yılları arasında Türkiye’nin ileri gelen 4 ve 5 yıldızlı turistik tesislerinin mutfak şefliğini yaparak profesyonel deneyimlerini geliştirdi.
Cumhuriyet dönemi Türk mutfağında ilk defa "has aşçıbaşı" ünvanı kullanan ve mesleki hayatında bu ünvan ile anılmasını isteyen Özdemir, Osmanlı saray mutfağı ve Türk mutfağı tanıtımlarını mesleki çalışmalarında ve yaptığı restoran menülerinde yaşatmayı ilke edindi.
Profesyonel kariyerinde has aşçıbaşı olarak Akdeniz mutfakları, osmanlı saray mutfağı, osmanlı ve Türk mutfağı, Anadolu halk mutfağı ve eski İstanbul mutfağı üzerine gastronomi danışmanlığı ile uluslararası standartlara sahip yeni restoran açılışlarında restoran konsept tasarımı ve restoran danışmanlığı yapmaya başladı.
Amerika, Avrupa ülkeleri ve Asya'da VIP örnek restoranlar, 5 yıldızlı ve butik oteller ile Tatil Köylerinin özellikle açılışlarında ilk sistemi kurarak hizmete açmakta başarılı aranılan şeflerden oldu.
Has aşçıbaşının mesleki hayatında mucidi olarak 2 adet şahsına münhasır yemeği bulunmaktadır. Patentli yemeklerinden birisi Topuz Kebabı, Diğeri ise Saltanat Sahanı’dır. Uluslararası gastronomi sektöründe mutfak danışmanlığı alanında yeni restoranların tanıtımı için geliştirdiği ve mucidi olduğu yemekleri ile de bilinen ünlü şef; İngilizce, Almanca ve İspanyolca dillerini 'de mesleki açıdan konuşabilmektedir.
Özdemir, aşçılık serüveninde 32. yılını geride bıraktı.
Türkiye’de ilk defa "aşçılık andı" nı şahsen kaleme alan ünlü şef, kendi web sitesinde yine kendi imkanları dahilinde aşçılık mesleğindeki genç meslektaşları için sanal aşçılık kütüphanesini oluşturdu. Türk mutfağı şeflerinin Türk mutfak tarihinden bilgiler ile daha donanımlı olması için yine şahsi imkanları ile kâr amacı taşımayan Türk Aşçı Haberleri’ni kurdu. Aşçılık mesleğinde yöresel yemekleri gün yüzüne çıkarmak amacı ile "yöresel lezzet taşıyıcıları" projesini gerçekleştirdi.
Türk mutfak kültürünün tanıtılmasında katkıda bulunan şeflere Türk aşçı haberleri yönetim ve danışma kurulu kararı ile Türk mutfağı başarı belgelerinin verilmesine vesile oldu.
Farklı restoran konseptlerinde Yeni restoran projeleri ile de bilinen has aşçıbaşı mesleki hayatında bu güne kadar Osmanlı ve Türk mutfağı Dünya gönül elçisi olarak mevcut imkanları dahilinde 3 kıta, 27 ülkede 410.000 km kat etti. 16 ulusal yerli ve yabancı televizyon kanalına mesleki sunum yaptı. Sosyal Çalışmalarının yanında mesleki çalışmaları ile de Toplamda 146 yerli ve yabancı, gazete ve dergi ye yazılı haber oldu.
Halen Türk Aşçı Haberleri yönetim ve danışma kurulu başkanı olan ve Türk Mutfağı ve Türk Şeflerinin mesleki anlamda gerekli donanımlara sahip olması hakkında çalışmalar yapan Has aşçıbaşı;
Dünyada bilinen akademik sitelerden academia.edu web sitesi de dahil olmak üzere mesleki hayatında 24 makale, 128 mesleki ve turizm ile ilgili köşe yazısı yazdı. İkinci bir mesleği olan yağlı boya resim sanatı ile de 5 nisan 2013 tarihinde bir mutfak şefi olarak Dünyada ilk defa Belçika'da "kişisel resim sergisi" açması uluslararası "het belang van Limburg" gazete haberi ve Belçika gündem haberleri ile gastronomi dünyasında kayıtlara geçti.
Has aşçıbaşı Ahmet Özdemir halen uluslararası arenada Türk mutfağı tanıtımları başta olmak üzere Akdeniz mutfakları konseptinde aşçılık mesleğine devam etmektedir. 02 şubat 2022'den bu yana Nijerya'nın LAGOS şehrinde 4 ayrı fine dining restoranı hizmete açmak için "elysium group" bünyesinde mutfaklar koordinatörü olarak görev yapmaktadır.
Ahmet Özdemir - Has Aşçıbaşı
Uluslararası Restoran Danışmanı Ve Mutfak Danışmanı
Osmanlı Ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi
My Turkey number: +90 532 100 18 22
İngilizce web sitem;
https://gastronomyconsultation.com
Türkçe web sitem:
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com
Şef Ahmet Özdemir Kimdir? 1974 Antalya Gazipaşa doğumlu Devlet memuru bir ailenin 4. ve son çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğrenimini Oba İlkokulunda yaptı ve 1989 yılında Ortaokul eğitiminden sonra aşçılık mesleğine başladı. 1992-2004 yılları arasında Türkiye’nin ileri gelen 4 ve 5 yıldızlı turistik tesislerinin mutfak şefliğini yaparak profesyonel deneyimlerini geliştirdi. Cumhuriyet dönemi Türk mutfağında ilk defa "has aşçıbaşı" ünvanı kullanan ve mesleki hayatında bu ünvan ile anılmasını isteyen Özdemir, Osmanlı saray mutfağı ve Türk mutfağı tanıtımlarını mesleki çalışmalarında ve yaptığı restoran menülerinde yaşatmayı ilke edindi. Profesyonel kariyerinde has aşçıbaşı olarak Akdeniz mutfakları, osmanlı saray mutfağı, osmanlı ve Türk mutfağı, Anadolu halk mutfağı ve eski İstanbul mutfağı üzerine gastronomi danışmanlığı ile uluslararası standartlara sahip yeni restoran açılışlarında restoran konsept tasarımı ve restoran danışmanlığı yapmaya başladı. Amerika, Avrupa ülkeleri ve Asya'da VIP örnek restoranlar, 5 yıldızlı ve butik oteller ile Tatil Köylerinin özellikle açılışlarında ilk sistemi kurarak hizmete açmakta başarılı aranılan şeflerden oldu. Has aşçıbaşının mesleki hayatında mucidi olarak 2 adet şahsına münhasır yemeği bulunmaktadır. Patentli yemeklerinden birisi Topuz Kebabı, Diğeri ise Saltanat Sahanı’dır. Uluslararası gastronomi sektöründe mutfak danışmanlığı alanında yeni restoranların tanıtımı için geliştirdiği ve mucidi olduğu yemekleri ile de bilinen ünlü şef; İngilizce, Almanca ve İspanyolca dillerini 'de mesleki açıdan konuşabilmektedir. Özdemir, aşçılık serüveninde 32. yılını geride bıraktı. Türkiye’de ilk defa "aşçılık andı" nı şahsen kaleme alan ünlü şef, kendi web sitesinde yine kendi imkanları dahilinde aşçılık mesleğindeki genç meslektaşları için sanal aşçılık kütüphanesini oluşturdu. Türk mutfağı şeflerinin Türk mutfak tarihinden bilgiler ile daha donanımlı olması için yine şahsi imkanları ile kâr amacı taşımayan Türk Aşçı Haberleri’ni kurdu. Aşçılık mesleğinde yöresel yemekleri gün yüzüne çıkarmak amacı ile "yöresel lezzet taşıyıcıları" projesini gerçekleştirdi. Türk mutfak kültürünün tanıtılmasında katkıda bulunan şeflere Türk aşçı haberleri yönetim ve danışma kurulu kararı ile Türk mutfağı başarı belgelerinin verilmesine vesile oldu. Farklı restoran konseptlerinde Yeni restoran projeleri ile de bilinen has aşçıbaşı mesleki hayatında bu güne kadar Osmanlı ve Türk mutfağı Dünya gönül elçisi olarak mevcut imkanları dahilinde 3 kıta, 27 ülkede 410.000 km kat etti. 16 ulusal yerli ve yabancı televizyon kanalına mesleki sunum yaptı. Sosyal Çalışmalarının yanında mesleki çalışmaları ile de Toplamda 146 yerli ve yabancı, gazete ve dergi ye yazılı haber oldu. Halen Türk Aşçı Haberleri yönetim ve danışma kurulu başkanı olan ve Türk Mutfağı ve Türk Şeflerinin mesleki anlamda gerekli donanımlara sahip olması hakkında çalışmalar yapan Has aşçıbaşı; Dünyada bilinen akademik sitelerden academia.edu web sitesi de dahil olmak üzere mesleki hayatında 24 makale, 128 mesleki ve turizm ile ilgili köşe yazısı yazdı. İkinci bir mesleği olan yağlı boya resim sanatı ile de 5 nisan 2013 tarihinde bir mutfak şefi olarak Dünyada ilk defa Belçika'da "kişisel resim sergisi" açması uluslararası "het belang van Limburg" gazete haberi ve Belçika gündem haberleri ile gastronomi dünyasında kayıtlara geçti. Has aşçıbaşı Ahmet Özdemir halen uluslararası arenada Türk mutfağı tanıtımları başta olmak üzere Akdeniz mutfakları konseptinde aşçılık mesleğine devam etmektedir. 02 şubat 2022'den bu yana Nijerya'nın LAGOS şehrinde 4 ayrı fine dining restoranı hizmete açmak için "elysium group" bünyesinde mutfaklar koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Ahmet Özdemir - Has Aşçıbaşı Uluslararası Restoran Danışmanı Ve Mutfak Danışmanı Osmanlı Ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi My Turkey number: +90 532 100 18 22 İngilizce web sitem; https://gastronomyconsultation.com Türkçe web sitem: https://www.hasascibasiahmetozdemir.com
http://hasascibasiahmetozdemir.com
http://hasascibasiahmetozdemir.com
Operatör:
Ahmet Özdemir
Güncelleyen:
Ahmet Özdemir
Gönder
Daha fazla yorum getir
Eserler yükleniyor...
Mehmet Doğan
İmparatorluk'tan Cumhuriyet'e Panayırlar
Ankara, 2011, MASTER.
Tez
Türkçe
Tarih
Türkiye Cumhuriyeti
İktisat
Osmanlı
Bu Tez
24
kez
görüntülendi.
×
Değişiklikler