×
Önerim var
Türkiye Kaynakçası - kaynakca.hacettepe.edu.tr
Ana Sayfa
Kaynakça Nedir?
S.S.S
İletişim
×
Mesajınız başarıyla kaydedilmiştir.
Gönder
Üye Ol
ÜYE GİRİŞİ
Facebook ile giriş
Beni Hatırla
Üye Ol
|
Parolamı Unuttum
Doğrulama e-postası gelmedi
22 Şubat 09:38
Ozan Örmeci
Political Views of Marco Rubio, the New U.S. Secretary of State
adlı eseri düzenledi.
22 Şubat 09:38
Ozan Örmeci
Political Views of Marco Rubio, the New U.S. Secretary of State
adlı eseri ekledi.
21 Şubat 17:26
Yağız Fatih Nazlıer
Murder and the Making of English CSI by BurneyIan, Pemberton Neil
adlı eseri ekledi.
21 Şubat 17:25
Yağız Fatih Nazlıer
Cabanis, Comprendre l'homme Pour Changer le Monde by Saad Mariana
adlı eseri ekledi.
21 Şubat 17:25
Yağız Fatih Nazlıer
Anne C. Vila
adlı kişinin bilgilerini düzenledi.
21 Şubat 17:24
Yağız Fatih Nazlıer
Epidemics in Modern Asia by Peckham Robert
adlı eseri ekledi.
21 Şubat 17:21
Yağız Fatih Nazlıer
Defectives in the Land: Disability and Immigration in the Age of Eugenics by Baynton Douglas C.
adlı eseri ekledi.
21 Şubat 17:20
Yağız Fatih Nazlıer
Bioinsecurities: Disease Interventions, Empire, and the Government of Species by Ahuja Neel
adlı eseri ekledi.
21 Şubat 17:19
Yağız Fatih Nazlıer
The Power to Heal: Civil Rights, Medicare, and the Struggle to Transform America's Health Care System by Smith David Barton
adlı eseri ekledi.
21 Şubat 17:18
Yağız Fatih Nazlıer
Into Africa: A Transnational History of Catholic Medical Missions and Social Change by Wall Barbra Mann
adlı eseri ekledi.
21 Şubat 17:16
Yağız Fatih Nazlıer
Child Health in Scotland: A History of Glasgow's Royal Hospital for Sick Children by Hutchison Iain, Nicolson Malcolm, Weaver Lawrence
adlı eseri ekledi.
21 Şubat 17:15
Yağız Fatih Nazlıer
Heredity Explored: Between Public Domain and Experimental Science, 1850–1930 by Müller-Wille Staffan, Brandt Christina
adlı eseri ekledi.
21 Şubat 17:14
Yağız Fatih Nazlıer
American Plagues: Lessons from Our Battles with Disease by Gehlbach Stephen H.
adlı eseri ekledi.
21 Şubat 17:13
Yağız Fatih Nazlıer
The New Worlds of Thomas Robert Malthus: Rereading the Principle of Population by Bashford Alison, Chaplin Joyce E.
adlı eseri ekledi.
21 Şubat 17:11
Yağız Fatih Nazlıer
Riotous Flesh: Women, Physiology, and the Solitary Vice in Nineteenth-Century America by Haynes April R.
adlı eseri ekledi.
21 Şubat 17:09
Yağız Fatih Nazlıer
Entitled to Addiction? Pharmaceuticals, Race, and America's First Drug War
adlı eseri ekledi.
21 Şubat 17:08
Yağız Fatih Nazlıer
Vernacularizing the Body: Informational Egalitarianism, Hindu Divine Design, and Race in Physiology Schoolbooks, Bengal 1859–1877
adlı eseri ekledi.
21 Şubat 17:07
Yağız Fatih Nazlıer
A Little Seasoning Would Aid in the Digestion of Our Factums: Wit, Evidence, and the Evolving Form of Medical Debate in New Orleans, 1853–1868
adlı eseri ekledi.
21 Şubat 17:05
Yağız Fatih Nazlıer
From One Medicine to Two: The Evolving Relationship between Human and Veterinary Medicine in England, 1791–1835
adlı eseri ekledi.
21 Şubat 17:04
Yağız Fatih Nazlıer
Trying Times: The Courts, the Historian, and the Contentious Struggle to Define Disease
adlı eseri ekledi.
21 Şubat 15:28
Melis Doğan
Bozon
adlı topluluğa katıldı.
21 Şubat 15:28
Ramazan Acun
Bozon
adlı topluluğa katıldı.
21 Şubat 15:28
Selenay Çaygın
Bozon
adlı topluluğa katıldı.
21 Şubat 15:28
Merve Gül Çevik
Bozon
adlı topluluğa katıldı.
21 Şubat 15:28
Gökçe Kuyruk
Bozon
adlı topluluğa katıldı.
21 Şubat 15:28
İpek Çağlar Altıngün
Bozon
adlı topluluğa katıldı.
21 Şubat 15:28
İpek Çağlar Altıngün
Bozon
adlı topluluğa katıldı.
21 Şubat 15:28
Mustafa İbicek
Bozon
adlı topluluğa katıldı.
21 Şubat 15:28
Asrın Mustafa Değerli
Bozon
adlı topluluğa katıldı.
20 Şubat 21:19
Ozan Örmeci
A Comprehensive Analysis of the European Circular Economy: How Circular European Countries Are?
adlı eseri düzenledi.
Ahmet
Ahmet
Özdemir
Özdemir
Paylaş
Has Aşçıbaşı - Hem Asya’da hem de Avrupa’da fiziki ve kültürel olarak sınırları bulunan ülkemiz birçok imparatorluğun kurularak yıkıldığı, dünyadaki kültür medeniyetlerinin başkentleri bulunan bizim coğrafyamız dünya ülkeleri tarafından da kıskanılarak hayranlıkla bakılan ve paha biçilemez bir değe
Has Aşçıbaşı - Hem Asya’da hem de Avrupa’da fiziki ve kültürel olarak sınırları bulunan ülkemiz birçok imparatorluğun kurularak yıkıldığı, dünyadaki kültür medeniyetlerinin başkentleri bulunan bizim coğrafyamız dünya ülkeleri tarafından da kıskanılarak hayranlıkla bakılan ve paha biçilemez bir değe
İstatistikler
Yorumlar
Aldığı Atıflar
Eserleri
Özgeçmiş
Şef Ahmet Özdemir Kimdir?
1974 Antalya Gazipaşa doğumlu Devlet memuru bir ailenin 4. ve son çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğrenimini Oba İlkokulunda yaptı ve 1989 yılında Ortaokul eğitiminden sonra aşçılık mesleğine başladı. 1992-2004 yılları arasında Türkiye’nin ileri gelen 4 ve 5 yıldızlı turistik tesislerinin mutfak şefliğini yaparak profesyonel deneyimlerini geliştirdi.
Cumhuriyet dönemi Türk mutfağında ilk defa "has aşçıbaşı" ünvanı kullanan ve mesleki hayatında bu ünvan ile anılmasını isteyen Özdemir, Osmanlı saray mutfağı ve Türk mutfağı tanıtımlarını mesleki çalışmalarında ve yaptığı restoran menülerinde yaşatmayı ilke edindi.
Profesyonel kariyerinde has aşçıbaşı olarak Akdeniz mutfakları, osmanlı saray mutfağı, osmanlı ve Türk mutfağı, Anadolu halk mutfağı ve eski İstanbul mutfağı üzerine gastronomi danışmanlığı ile uluslararası standartlara sahip yeni restoran açılışlarında restoran konsept tasarımı ve restoran danışmanlığı yapmaya başladı.
Amerika, Avrupa ülkeleri ve Asya'da VIP örnek restoranlar, 5 yıldızlı ve butik oteller ile Tatil Köylerinin özellikle açılışlarında ilk sistemi kurarak hizmete açmakta başarılı aranılan şeflerden oldu.
Has aşçıbaşının mesleki hayatında mucidi olarak 2 adet şahsına münhasır yemeği bulunmaktadır. Patentli yemeklerinden birisi Topuz Kebabı, Diğeri ise Saltanat Sahanı’dır. Uluslararası gastronomi sektöründe mutfak danışmanlığı alanında yeni restoranların tanıtımı için geliştirdiği ve mucidi olduğu yemekleri ile de bilinen ünlü şef; İngilizce, Almanca ve İspanyolca dillerini 'de mesleki açıdan konuşabilmektedir.
Özdemir, aşçılık serüveninde 32. yılını geride bıraktı.
Türkiye’de ilk defa "aşçılık andı" nı şahsen kaleme alan ünlü şef, kendi web sitesinde yine kendi imkanları dahilinde aşçılık mesleğindeki genç meslektaşları için sanal aşçılık kütüphanesini oluşturdu. Türk mutfağı şeflerinin Türk mutfak tarihinden bilgiler ile daha donanımlı olması için yine şahsi imkanları ile kâr amacı taşımayan Türk Aşçı Haberleri’ni kurdu. Aşçılık mesleğinde yöresel yemekleri gün yüzüne çıkarmak amacı ile "yöresel lezzet taşıyıcıları" projesini gerçekleştirdi.
Türk mutfak kültürünün tanıtılmasında katkıda bulunan şeflere Türk aşçı haberleri yönetim ve danışma kurulu kararı ile Türk mutfağı başarı belgelerinin verilmesine vesile oldu.
Farklı restoran konseptlerinde Yeni restoran projeleri ile de bilinen has aşçıbaşı mesleki hayatında bu güne kadar Osmanlı ve Türk mutfağı Dünya gönül elçisi olarak mevcut imkanları dahilinde 3 kıta, 27 ülkede 410.000 km kat etti. 16 ulusal yerli ve yabancı televizyon kanalına mesleki sunum yaptı. Sosyal Çalışmalarının yanında mesleki çalışmaları ile de Toplamda 146 yerli ve yabancı, gazete ve dergi ye yazılı haber oldu.
Halen Türk Aşçı Haberleri yönetim ve danışma kurulu başkanı olan ve Türk Mutfağı ve Türk Şeflerinin mesleki anlamda gerekli donanımlara sahip olması hakkında çalışmalar yapan Has aşçıbaşı;
Dünyada bilinen akademik sitelerden academia.edu web sitesi de dahil olmak üzere mesleki hayatında 24 makale, 128 mesleki ve turizm ile ilgili köşe yazısı yazdı. İkinci bir mesleği olan yağlı boya resim sanatı ile de 5 nisan 2013 tarihinde bir mutfak şefi olarak Dünyada ilk defa Belçika'da "kişisel resim sergisi" açması uluslararası "het belang van Limburg" gazete haberi ve Belçika gündem haberleri ile gastronomi dünyasında kayıtlara geçti.
Has aşçıbaşı Ahmet Özdemir halen uluslararası arenada Türk mutfağı tanıtımları başta olmak üzere Akdeniz mutfakları konseptinde aşçılık mesleğine devam etmektedir. 02 şubat 2022'den bu yana Nijerya'nın LAGOS şehrinde 4 ayrı fine dining restoranı hizmete açmak için "elysium group" bünyesinde mutfaklar koordinatörü olarak görev yapmaktadır.
Ahmet Özdemir - Has Aşçıbaşı
Uluslararası Restoran Danışmanı Ve Mutfak Danışmanı
Osmanlı Ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi
My Turkey number: +90 532 100 18 22
İngilizce web sitem;
https://gastronomyconsultation.com
Türkçe web sitem:
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com
Şef Ahmet Özdemir Kimdir? 1974 Antalya Gazipaşa doğumlu Devlet memuru bir ailenin 4. ve son çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğrenimini Oba İlkokulunda yaptı ve 1989 yılında Ortaokul eğitiminden sonra aşçılık mesleğine başladı. 1992-2004 yılları arasında Türkiye’nin ileri gelen 4 ve 5 yıldızlı turistik tesislerinin mutfak şefliğini yaparak profesyonel deneyimlerini geliştirdi. Cumhuriyet dönemi Türk mutfağında ilk defa "has aşçıbaşı" ünvanı kullanan ve mesleki hayatında bu ünvan ile anılmasını isteyen Özdemir, Osmanlı saray mutfağı ve Türk mutfağı tanıtımlarını mesleki çalışmalarında ve yaptığı restoran menülerinde yaşatmayı ilke edindi. Profesyonel kariyerinde has aşçıbaşı olarak Akdeniz mutfakları, osmanlı saray mutfağı, osmanlı ve Türk mutfağı, Anadolu halk mutfağı ve eski İstanbul mutfağı üzerine gastronomi danışmanlığı ile uluslararası standartlara sahip yeni restoran açılışlarında restoran konsept tasarımı ve restoran danışmanlığı yapmaya başladı. Amerika, Avrupa ülkeleri ve Asya'da VIP örnek restoranlar, 5 yıldızlı ve butik oteller ile Tatil Köylerinin özellikle açılışlarında ilk sistemi kurarak hizmete açmakta başarılı aranılan şeflerden oldu. Has aşçıbaşının mesleki hayatında mucidi olarak 2 adet şahsına münhasır yemeği bulunmaktadır. Patentli yemeklerinden birisi Topuz Kebabı, Diğeri ise Saltanat Sahanı’dır. Uluslararası gastronomi sektöründe mutfak danışmanlığı alanında yeni restoranların tanıtımı için geliştirdiği ve mucidi olduğu yemekleri ile de bilinen ünlü şef; İngilizce, Almanca ve İspanyolca dillerini 'de mesleki açıdan konuşabilmektedir. Özdemir, aşçılık serüveninde 32. yılını geride bıraktı. Türkiye’de ilk defa "aşçılık andı" nı şahsen kaleme alan ünlü şef, kendi web sitesinde yine kendi imkanları dahilinde aşçılık mesleğindeki genç meslektaşları için sanal aşçılık kütüphanesini oluşturdu. Türk mutfağı şeflerinin Türk mutfak tarihinden bilgiler ile daha donanımlı olması için yine şahsi imkanları ile kâr amacı taşımayan Türk Aşçı Haberleri’ni kurdu. Aşçılık mesleğinde yöresel yemekleri gün yüzüne çıkarmak amacı ile "yöresel lezzet taşıyıcıları" projesini gerçekleştirdi. Türk mutfak kültürünün tanıtılmasında katkıda bulunan şeflere Türk aşçı haberleri yönetim ve danışma kurulu kararı ile Türk mutfağı başarı belgelerinin verilmesine vesile oldu. Farklı restoran konseptlerinde Yeni restoran projeleri ile de bilinen has aşçıbaşı mesleki hayatında bu güne kadar Osmanlı ve Türk mutfağı Dünya gönül elçisi olarak mevcut imkanları dahilinde 3 kıta, 27 ülkede 410.000 km kat etti. 16 ulusal yerli ve yabancı televizyon kanalına mesleki sunum yaptı. Sosyal Çalışmalarının yanında mesleki çalışmaları ile de Toplamda 146 yerli ve yabancı, gazete ve dergi ye yazılı haber oldu. Halen Türk Aşçı Haberleri yönetim ve danışma kurulu başkanı olan ve Türk Mutfağı ve Türk Şeflerinin mesleki anlamda gerekli donanımlara sahip olması hakkında çalışmalar yapan Has aşçıbaşı; Dünyada bilinen akademik sitelerden academia.edu web sitesi de dahil olmak üzere mesleki hayatında 24 makale, 128 mesleki ve turizm ile ilgili köşe yazısı yazdı. İkinci bir mesleği olan yağlı boya resim sanatı ile de 5 nisan 2013 tarihinde bir mutfak şefi olarak Dünyada ilk defa Belçika'da "kişisel resim sergisi" açması uluslararası "het belang van Limburg" gazete haberi ve Belçika gündem haberleri ile gastronomi dünyasında kayıtlara geçti. Has aşçıbaşı Ahmet Özdemir halen uluslararası arenada Türk mutfağı tanıtımları başta olmak üzere Akdeniz mutfakları konseptinde aşçılık mesleğine devam etmektedir. 02 şubat 2022'den bu yana Nijerya'nın LAGOS şehrinde 4 ayrı fine dining restoranı hizmete açmak için "elysium group" bünyesinde mutfaklar koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Ahmet Özdemir - Has Aşçıbaşı Uluslararası Restoran Danışmanı Ve Mutfak Danışmanı Osmanlı Ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi My Turkey number: +90 532 100 18 22 İngilizce web sitem; https://gastronomyconsultation.com Türkçe web sitem: https://www.hasascibasiahmetozdemir.com
http://hasascibasiahmetozdemir.com
http://hasascibasiahmetozdemir.com
Operatör:
Ahmet Özdemir
Güncelleyen:
Ahmet Özdemir
Gönder
Daha fazla yorum getir
Eserler yükleniyor...
Mehmet Doğan
İmparatorluk'tan Cumhuriyet'e Panayırlar
Ankara, 2011, MASTER.
Tez
Türkçe
Tarih
Türkiye Cumhuriyeti
İktisat
Osmanlı
Bu Tez
24
kez
görüntülendi.
×
Değişiklikler